Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ν.Δ : Για τα παιδιά μας ρε ...γαμώτο ! Ανανέωση με... κλώνους !


ΑΝΘΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ Θυγατέρες, γιοι και ανιψιοί πολιτικών της ΝΔ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια παίρνοντας σαν προίκα την εκλογική πελατεία των πατεράδων τους
ΑΝΘΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ
Oύτε ο κ. Αντ. Σαμαράς κατόρθωσε τελικά να «σπάσει» τον φαύλο κύκλο της οικογενειοκρατίας στη ΝΔ, καθώς και στις επικείμενες εκλογές δεν θα? λείψουν από.... τους συνδυασμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι γιοι και οι θυγατέρες πρώην πολιτικών στελεχών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, με το επιχείρημα ότι ο ελληνικός λαός τελικά θα κρίνει, έδωσε το «πράσινο φως» σε όσους εκ των γόνων πολιτικών οικογενειών το επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα και να αποπειραθούν να «κληρονομήσουν» ουσιαστικά τη βουλευτική έδρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επικείμενες εκλογές οι γόνοι παλαιών πολιτικών στελεχών της ΝΔ (κορυφαίων και μη) που θα εκτεθούν συνολικά φτάνουν τους εννέα, αριθμός ο οποίος θα πρέπει να προστεθεί στα πρόσωπα που προέρχονται από μεγάλες πολιτικές οικογένειες και έχουν καταγράψει ήδη την προσωπική τους πολιτική διαδρομή, καθώς πολιτεύονται για περισσότερες από μία 4ετίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Συγκεκριμένα, την επιθυμία τους να δοκιμαστούν στον πολιτικό στίβο, διαχειριζόμενοι αρχικά τουλάχιστον την εκλογική πελατεία των γονέων τους, έχουν εκδηλώσει αρκετά τέκνα πολιτικών της ΝΔ που πρωταγωνίστησαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την μεταπολίτευση. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι γιοι των Στ. Δήμα και Αχ. Καραμανλή, ο ανιψιός του Δ. Σούφια και οι γόνοι αρκετών βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ στην περιφέρεια.
Η... παράδοση
Η οικογενειοκρατία «ταλαιπώρησε» και κατά το πρόσφατο και κατά το απώτατο παρελθόν τη ΝΔ... Κύριοι αποδέκτες της έντονης, πολλές φορές, κριτικής που ασκήθηκε, όντας και εκτός κόμματος, ήταν η Ντ. Μπακογιάννη την περίοδο 1990-1993, η οποία και επικρίθηκε ως κόρη του τότε πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη, και πιο πρόσφατα ο κ. Καραμανλής και δευτερευόντως ο Μ. Λιάπης ως ανιψιοί του ιδρυτή του κόμματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ωστόσο, όλοι οι ηγέτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον ίδιο τον ιδρυτή του Κων. Καραμανλή έως τον Μ. Εβερτ και τώρα τον Αντ. Σαμαρά, δεν μπόρεσαν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο.
Αντίθετα, ορισμένοι εξ αυτών, προκειμένου να πετύχουν την πολυπόθητη ανανέωση, είχαν φτάσει στο σημείο να προτείνουν την αποχώρηση ιστορικών στελεχών με αντάλλαγμα την παροχή μιας θέσης στους εκλογικούς συνδυασμούς για γιους ή θυγατέρες.
ΝΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Για τον κ. Σαμαρά, πάντως, το θέμα της οικογενειοκρατίας είχε ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένο ότι χρησιμοποίησε το επιχείρημα αυτό κατά της Ντ. Μπακογιάννη κατά την περίοδο της κούρσας διαδοχής του κ. Καραμανλή. Τώρα έρχεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται όχι μόνο δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει, αλλά με δική του επιλογή εννέα ακόμη γόνοι εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.
ΑΝΘΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ
Η πολύφερνη Νύμφη του Θερμαϊκού
Η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σαλαγκούδη και επί σειρά ετών βουλευτή, θα πολιτευθεί στην Α' Θεσσαλονίκης. Η κυρία Σαλαγκούδη δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά, καθώς στις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κ. Γκιουλέκα.
ΚΩΣΤΑΣ & ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ & ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Η Ανθή Σαλαγκούδη είναι αν μη τι άλλο από τις πιο εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου εκλέχτηκε με πολλή βοήθεια του... πατέρα της και των πολιτικών του φίλων. Με πείρα στην τηλεόραση, αφού εργάστηκε ως δημοσιογράφος-ρεπόρτερ στην ΕΤ3, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων από την TV-100 και έτσι οι τοποθετήσεις της είναι συχνές στο δημοτικό συμβούλιο.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Γ. Σαλαγκούδης, τις μέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ, με έναν εντυπωσιακό γάμο, όπου έδιναν το «παρών» τους πολλά γνωστά στελέχη της Ν.Δ., πάντρευε τη μικρότερη κόρη του, τη Μαρία. Ομως τα φλας άναβαν και για την Ανθή, που έπεφτε στα βαθιά για να εκλεγεί έναν χρόνο μετά ως δημοτική σύμβουλος, υπερκεράζοντας γνωστά ονόματα της παράταξης στη Θεσσαλονίκη.
ΚΩΣΤΑΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
Η ίδια επιμένει ότι θέλει να εργαστεί και να μείνει στη δημοσιογραφία, όμως η οικογένεια τη θέλει στα βήματα του πατέρα της να διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή. Oσο για τις πολιτικές της θέσεις γέρνει προς τους... μνημονιακούς. Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν μια αναγκαία απόφαση, λέει, και όσο για τις αιτίες που την επέβαλαν λέει πως είχαν δυστυχώς μεγάλη διάρκεια. Ισως από την εποχή του πατέρα της και πριν...
ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Με περγαμηνές στην Κορινθία
ΑΣΗΜΑΚΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χρήστος Δήμας, γιος του υπουργού Εξωτερικών που θα πολιτευθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Κορινθία, την οποία εκπροσωπούσε επί σειρά ετών ο πατέρας του, ο οποίος σε αυτές τις εκλογές θα μετακινηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ο κ. Χρήστος Δήμας είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο και νομικός. Είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Queen Mary, του Λονδίνου. Απέκτησε το μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική και το Διδακτορικό του στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το London School of Economics and Political Science, ενώ δίδασκε στο LSE Εισαγωγή στις Πολιτικές Επιστήμες, αλλά και στο ICON College του πανεπιστημίου του Λέστερ.
ΓΙΩΡΓΟΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα μυστήρια της Καρδίτσας
ΔΙΟΝΥΣΗΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Θ. Αναγνωστόπουλου, που θα πολιτευθεί επίσης στην Καρδίτσα. Ο κ. Γ. Αναγνωστόπουλος έχει εκλέγει για πρώτη φορά το 2007, αλλά το 2009 δεν πέτυχε την επανεκλογή του. Τώρα επιστρέφει στους συνδυασμούς της ΝΔ, ελπίζοντας ότι το κόμμα του θα πάρει υψηλότερο ποσοστό, γεγονός που θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα.
ΝΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο σύμβουλος στη Β΄ Αθηνών
ΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ
Ο Νικος Κωστόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Δημ. Κωστόπουλου, που θα δοκιμάσει την τύχη του στη δύσκολη περιφέρεια της Β' Αθηνών. Ο κ. Κωστόπουλος ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Νεολαίας της ΝΔ, ενώ επαγγελματικά έχει εργαστεί σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας με εστίαση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε χρηματοδοτήσεις και στη βελτίωση της λειτουργίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.
ΚΩΣΤΑΣ & ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Το χρίσμα των Σερρών
Για την αποφυγή... παρεξηγήσεων, πρόκειται για τον γιο του κ. Αχ. Καραμανλή , ή αλλιώς τον Κων. Καραμανλή τον Γ', ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να πολιτευθεί (πού αλλού;) στις Σέρρες. Ο κ. Κ. Καραμανλής πήρε τη θέση της κυρίας Φωτ. Καραμανλή, η οποία ακουγόταν ότι είχε εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες, κάτι που η ίδια με τις πράξεις της το διέψευσε προτιμώντας να συνεχίσει την ενασχόλησή της με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα και να μην εμπλακεί με την πολιτική. Ο κ. Κων. Αχ. Καραμανλής έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts (όπως και ο εξάδελφός του, πρώην πρωθυπουργός), ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε για δύο έτη στη Βρετανία σε επενδυτική τράπεζα.
ΚΩΣΤΑΣ & ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
Ο έμπορος των Τρικάλων
Ο Κώστας Σκρέκας, γιος του επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ Θ. Σκρέκα, που θα πολιτευθεί στα Τρίκαλα. Ο κ. Κ. Σκρέκας, που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά καθώς μέχρι τώρα προτιμούσε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον επαγγελματικό χώρο του εμπορίου, αν και έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός.
ΑΣΗΜΑΚΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο... Βαλκάνιος του Αγρινίου
Ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρ. Φωτόπουλου, που θα εκτεθεί στην περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και ο πατέρας του κατά το παρελθόν. Η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα αναπτύσσεται στον κλάδο της πληροφορικής, όπου εργάζεται από το 1995. Την περίοδο από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής εταιρείας ενός εκ των μεγαλυτέρων ομίλων πληροφορικής στα Βαλκάνια. Από το 2005 είναι διευθυντής Ωρίμανσης Εργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, εταιρεία δημοσίου συμφέροντος που ασχολείται με την αναβάθμιση των υποδομών τεχνολογίας στη χώρα, μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ
Μετά τον δήμο η Α΄ Αθήνας
Ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιος του πρώην υπουργού επί σειρά ετών Αλ. Παπαδόγγονα, που θα πολιτευθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Α' Αθηνών. Ο κ. Δ. Παπαδόγγονας έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ν. Κακλαμάνη.
ΠΑΥΛΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ
Ο ανιψιός «παίζει» στην έδρα του θείου
Ο Παύλος Σιούφας, ανιψιός του πρώην προέδρου της Βουλής Δημ. Σιούφα, ο οποίος θα πολιτευθεί στην Καρδίτσα. Ο κ. Π. Σιούφας είναι δικηγόρος και έχει έφεση στην ενασχόλησή του με τα αθλητικά. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Εθνικού Πειραιά και επί μία δεκαετία γ.γ. του Ολυμπιακού, θέσεις οι οποίες δεν είναι βέβαιον ότι θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες πολιτικά στην περιφέρεια της Καρδίτσας...
Γιάννης Σαραντάκος
saradakos@pegasus.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλε και:
Αννα Δαϊλάκη, ανιψιά του πρώην βουλευτή Σταύρου
Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή)
Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα
Γιάννης Κεφαλογιάννης, γιος του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη, αδελφός του Γ. Κεφαλογιάννη, θείος της Ολ. Κεφαλογιάννη
Ντίνος Παπαδημητρίου, γιος του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου

και να μην ξεχνάμε την ...ανανέωση στις λίστες:
Κατερίνα Παπακώστα
Λευτέρης Ζαγορίτης
Αδάμ Ρεγκούζας
πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης
πρώην βουλευτής Παρθένα Φουντουκίδου
Κωνσταντίνος Τσιπλάκης πρώην βουλευτής
πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης
πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας
πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή
πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος
πρώην βουλευτής Αθηνά Κόρκα-Κώνστα
πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης

Βάλτε τους με τους Βαρβιτσιώτηδες, Σταικούρες, Κεφαλογιάννη, Καραμανλήες...και Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΡΑ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΝΔκράτες

Αφήστε σε μας την όπως αποκαλείτε Ψήφο Τιμωρίας, και ρίξτε τη δική σας ΨΗΦΟ ΑΥΤΟ-ΤΙΜΩΡΙΑΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ SDM...